
איך נתמודד עם "לחץ חברתי" בגיל ההתבגרות והפעם אני אתייחס להתמודדות עם לחץ חברתי בהקשר לרילוקיישן.
לחץ חברתי הוא אתגר משמעותי שבני נוער חווים במהלך שנות ההתבגרות, אך כאשר מצטרף לתמונה גם מעבר למדינה זרה, הלחץ החברתי לרוב מתגבר.
בני נוער שעוברים רילוקיישן לחו"ל נאלצים להתמודד עם אתגרים ייחודיים בתקופה מורכבת ממילא. לא רק שהם מגיעים לסביבה חדשה לחלוטין, שפה שונה, תרבות אחרת, אלא הם גם צריכים להשתלב בחוגים וקבוצות שכבר מגובשות.
הם נאלצים להסתגל למציאות חדשה לגמרי, לרכוש חברים חדשים ולמצוא את מקומם בעולם החדש. בתוך כל זה, הלחץ החברתי יכול להיות קשה במיוחד. הרצון להשתלב, להיות מקובל ולא לחוש אאוטסיידר יכול להוביל אותם למקומות לא רצויים כדי להתאים את עצמם ל"חבורה". הבעיה מתחדדת במיוחד שלרוב הם אינם מכירים את הקודים החברתיים החדשים. הדבר עלול להוביל להתפתות להתנהגויות מסוכנות או לויתור על ערכים וזהות פנימית, רק כדי להשתייך.
כהורים, חשוב שנכיר בקשיים הייחודיים שהנוער חווה בתקופת רילוקיישן ונספק להם רשת תמיכה חזקה ונסייע להם לשמור על ביטחון עצמי וערכים פנימיים גם כשהסביבה החיצונית דוחקת אותם להיות "מי שהם לא".
טיפים שיכולים לעזור לכם:
1. עודדו את הצעירים לשמור על קשר עם חברים מהבית - זה יעזור להם לשמור על חלק מהזהות המוכרת שלהם.
2. הכירו יחד איתם את התרבות, הכללים והחוקים וסייעו להם להבין שלא צריך להתבלבל ולעשות מעשים לא ראויים רק כדי "להתאים".
3. שמרו על ערוצי תקשורת פתוחים - כדי שהם ירגישו בנוח לשתף אתכם בקשיים, ללא חשש משיפוטיות מצידכם.
4. עזרו להם להכיר חוגים וקבוצות חברתיות מתאימות למדינת היעד - כך יוכלו למצוא חברים חדשים גם במסגרות נוספות שהם לא בית ספריות על בסיס אינטרסים משותפים (למשל, הצטרפות לנבחרת כדורעף או מועדון שח מט).
5. עודדו אותם לשמור על הזהות והערכים האישיים שלהם - תזכירו להם שהם לא חייבים להיות כמו כולם כדי להשתייך.
6. יוזמה - הדריכו אותם להיות מעורבים ועודדו אותם ליזום פעילויות חברתיות.
תקופת הרילוקיישן יכולה להיות מאתגרת במיוחד עבור בני נוער מבחינת לחצים חברתיים. אך עם הכלים והתמיכה שלנו, הם יוכלו להתמודד עם האתגרים ולצאת מחוזקים וביטוחים יותר בזהותם. התפקיד שלנו כהורים הוא לסייע להם לעבור את התקופה הזו בצורה בריאה.
Comments